2015. ápr 27.

Monday Morning Mood #1 - Tuningzene szakdolgozóknak

írta: SZTE Eötvös Loránd Kollégium
Monday Morning Mood #1 - Tuningzene szakdolgozóknak

Talán a válogatáskazetták ideje már jócskán lejárt, de egy jó lejátszási lista ma is bármilyen napszakot, eseményt vagy hangulatot teljesebbé tehet. Éppen ezért az Eötvös Blog új rovatot indít útjára Monday Morning Mood névre keresztelve - így a blog nemcsak olvasható és nézegethető, de hallgatható is lesz!

De mi is ez?

A Monday Morning Mood (továbbiakban frappánsan MMM) Edelmayer Zsolt kolléga fejéből pattant ki. Feladata dióhéjban, hogy hétfőnként megvillantsák a kollégium különböző zenei ízlésű hallgatói, milyen muzsikák is vannak a tarsolyukban - méghozzá úgy, hogy az egy adott hangulathoz is kapcsolódjon. Reggeli készülődéstől kezdve a tanulós zenéken át egészen a hétvégi partizenék utózöngéjéig bármi szóba jöhet - csak a fantázia szab határt. Meg néhány alapvető játékszabály:

1. Válogass össze tíz számot - se többet, se kevesebbet.

2. Ha stílusban nem is, de legalább a válogatás atmoszférájában törekedj az egységre!

3. Egy előadótól csak egy számot válassz!

(Ajánlott irodalom: Pop, csajok, satöbbi - mert a válogatáskazetta és a lejátszási lista összeállítása is komoly, körültekintéssel járó feladat.)

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Ha az eddigiek alapján már rögtön eszedbe jutott pár dal, amitől jól indul a napod, esetleg már vannak is a fiókodban kész válogatások, ne habozz! A további technikai tudnivalókról és instrukciókról kérdezd Rálik Alexandrát!

Az első felvonás: Tuningzene szakdolgozóknak

Balázs Kata válogatásában

Az alábbi listát sorstársaimnak és a könnyűzene nyitott fülű kedvelőinek állítottam össze. Olyan számokat igyekeztem összeválogatni, amelyek halkan hallgatva nem vonják el túlságosan a figyelmet a szakirodalomról, de ébren is tartják a hallgatót. Tervezem egy olyan lista megszerkesztését is, amely kifejezetten az asztaltól való felállást, a vérkeringést fogja serkenteni.

Addig is, munkára fel!

Tracklist:

1. Santogold - Lights Out
2. Gorillaz - Tomorrow Comes Today
3. Kazabian - Where Did All The Love Go?
4. Massive Attack - Karmacoma
5. Frontside - OK GO "This Too Shall Pass"
6. alt-J - Tessellate
7. Grizzly Bear - Two Weeks
8. Bonobo - Between The Lines
9. The Verve - Bitter Sweet Symphony
10. Groove Armada - Edge Hill

Szólj hozzá

zene szakdolgozat inspiráció eötvös blog monday morning mood