2018. már 28.

Célegyenesben a Minority Safepack - történelmet írhatunk!

írta: SZTE Eötvös Loránd Kollégium
Célegyenesben a Minority Safepack - történelmet írhatunk!

Galzó Ákos írása

Célegyenesben a Minority SafePack, az európai nemzetiségi kisebbségeket támogató kezdeményezés – a majd 70 millió ember életét jobbá tenni kívánó előterjesztés elfogadásához 2018. április 3-áig összesen egymillió aláírásra van szükség.

minority.jpgKép: www.minority-safepack.eu; http://iwsradio.blogspot.hu

Az ország szakkollégiumait összefogó Szakkollégiumi Mozgalom idén januárban (az ősz óta folyó tárgyalások eredményeképp) nyilatkozat formájában csatlakozott a Minority SafePack nevű, az európai nemzeti és nyelvi kisebbségeket védő kezdeményezéshez.

Az ügy támogatói országszerte konferenciákat, kulturális rendezvényeket, előadásokat, megmozdulásokat hoztak létre, ezeken túl több figyelemfelhívó videoanyagot is gyártottak, cikkeket írtak. Számos interjú és beszélgetés készült, majd került be az írott, képi és hangalapú médiába is.

A szegedi Eötvös Loránd Kollégium (a Szakkollégiumi Mozgalomhoz csatlakozva) egy flashmob során, több mint 250 résztvevő segítségével hívta fel a figyelmet az országokon és pártpolitikán átívelő, többek között a határon túli magyarokat is segítő petíció aláírására.

Az aktuális állás a Minority SafePack Initiative oldalán követhető, a 2018. április 3-i határidőig. Soha nem látott lehetőség kapujában áll Európa, hogy összefogva előrelépés történjen ebben az elhanyagolt és megoldatlan közös ügyben. Ha egyetértesz, írjunk együtt történelmet!

A petíció aláírása a következő oldalon lehetséges (az aláírást tervezőknek érdemes odafigyelniük - sajnos az emberek jelentős része helytelenül adja meg adatait, így aláírásuk utólag érvénytelennek minősül!):
http://www.minority-safepack.eu/

 

Szólj hozzá

beszámoló Magyarország Európa eötvös koli Minority SafePack