2017. nov 07.

5vös-akták - Szia, csáó, HelloBécs: Kolis Halloween 2017

írta: Kávai Zsuzsanna
5vös-akták - Szia, csáó, HelloBécs: Kolis Halloween 2017

Tudósítás a 2017-es kolis Halloween-buliról

A Halloween az ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, melyet október 31-én éjszaka tartanak, elsősorban az angolszász országokban, de mára már az egész világon elterjedt. Az angolszász ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe, a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene, Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik.”

Múlt kedden, október 31-én kollégiumunk nagytermébe is boszorkányok, csontvázak, szellemek és furcsábbnál furcsább figurák érkeztek. A faragott töklámpások fényében vette kezdetét az est egy közös Maaaazinga! és Uuuursula! közösségi üvöltéssel - a rendezvény energiával való feltöltése mellett azzal a céllal, hogy megünnepeljük Ursula, a vadasparki barnamedve örökbefogadásának megújítását.

23131890_1548432598527511_8657164929130263103_n.jpg

A résztvevők ezután csapatokba szerveződtek, és elindultak a földszint különböző állomásaira, hogy bizonyítsák, ők a legjobbak. A játék elindult, vagy the game is over? A könyvtár egy szabadulószobává változott, ahonnan csak különböző kódok és kulcsok felkutatásával juthattak ki a legügyesebbek. A konditeremben egy tök jó feladat várta a csapatokat, ugyanis a legkülönbözőbb helyeken (pl. a tükör mögött, vagy épp a súlyzók alatt) kis "tökös" cédulák voltak elrejtve. Ha ez nem lenne elég, volt még Activity is, ismeretfrissítés az örök klasszikus horrorfilmekből, és még kvíz is a kollégiumról, valamint a Halloween hagyományainak eredetéről.

A rendezvény alatt falatozhattak a résztvevők a sütiversenyre készített finomságokból, és közben szavaztak is a legfinomabbra - és persze a legjobb jelmezekre is. A játékok végeztével kihirdették a csapat-, a süti- és  a jelmezverseny eredményét. A folytatásban társasjátékkal, csocsóval és kellemes baráti beszélgetésekkel telt az est.

Zárásul köszönet a Diákbizottságnak a remek szervezésért!

Szólj hozzá

közösség játék esemény verseny ünnep beszámoló buli halloween kvíz könyvtár konditerem csapatépítés activity nagyterem eötvös koli Eötvös Blog 5vös akták