2017. sze 25.

5vös-akták - Közgyűlés 2017

írta: Justinee
5vös-akták - Közgyűlés 2017

Drágity Petra beszámolója

eotvos1.jpg

A tanév kezdete az Eötvös-lakók számára kiegészül valami egészen sajátságos hangulattal. Közösen előkészítjük a terepet a nehéz napokra, megvitatjuk, ki mire vállalkozik, meglessük, ki veszi fel a harcot, és ki az, aki támogatásra szorul, ha beüt a vizsgaidőszak. Játszunk, ismerkedünk, és beszélünk egymás között. Kinevethetjük a „család” jelzőt, mégis, amikor mindannyian beültünk a nagyterem sorai közé, akaratlanul is figyelni kezdtünk.

Ettől válik Közgyűléssé a 2017. szeptember 19-én egybehívott, évente megrendezésre kerülő esemény, amelyen a hagyománokhoz hűen az Igazgató Úr nyitó beszédével megkezdi a gyűlést. Hunyadi Zsolt büszke hangon beszélt a Kollégium elért eredményeiről, melyekben elmondása szerint a sokat bizonyító közösség az ország kiemelkedő szakkollégiumai közé emelte a 85. születésnapját is túllépő Eötvöst. Mindezt bizonyítja, hogy a tervek folyamatosan a megvalósulás felé tartanak, így a Borklub, Eötvös Klub, és egyéb csoportok mobilitásukkal a többi közösségi tevékenység közé emelkedtek. Mindemellett némelyik műhely kreditért is felvehetők a Neptun rendszerén keresztül (ezzel azonban híresen nagy problémák vannak, melyek reméljük megoldódni látszanak, mindenesetre bizakodjunk!).

A kollégium nevelőtanári posztját Antal Gabriella áprilisi távozását követően Egyed Erika veszi át, akit szeretettel üdvözlünk köreinkben. :)

Ezt követően került sor az Eötvös Kollégistákért Alapítvány Díjának átadására, melyet Kónya Sándor adott át Grama Izabellának. E díj átadása mellett arra ösztökélte az ifjúságot, hogy próbálkozzunk a következő benyújtási időszakban is, hiszen a pályázat beadásával semmit nem veszíthetünk.

Idén ötödik alkalommal kerül átadásra a Barczi Zsóka-emlékdíj, melyet az Eötvös azon lakója érdemel ki, aki közösségi és kreatív tevékenysége folytán sokat hozzátesz a kollégium életéhez. Ezt most Kutus Bence adta át Győrffy Lajosnak, aki idén tizedik évét tölti itt! :)

Az SZMSZ-módosítással kapcsolatban Sebestyén Edmond indított nyílt szavazást a hármas pontrendszer negyedik pillérrel való bővítésére, melynek értelmében az önkéntességért (civil szervezetek, közművelődési szervezetek, egészségügyi szervezetek munkáiban való részvétel) plusz kollégiumi pontok járhatnak. Egyöntetű igennel zárult a szavazás - nem meglepő módon -, hiszen az önkéntesség ugyanazt a közösségépítést és társadalmi hasznosságot hivatott védelmezni, mint amit a Kollégiumban mindannyian képviselünk.

Zárásképpen a leköszönő Kollégiumi Bizottság tagjai (Kávai Zsuzsanna, Sebestyén Edmond, Győrffi Lajos, Szili Petra, Rónai Máté, Rózsa Katinka, Gules Christiana és Pejin Andrea) beszámoltak eddigi munkájukról, mielőtt átadták volna helyüket az új nemzedéknek. Végül sor került az idei Diákbizottság választásra, melynek eredményeképp az új Kollégiumi Bizottság tagjai Décsi Bálint, Pejin Lea, Nagy Ferenc, Wiandt Péter, Torma Bence, a szeniorok pedig Kávai Zsuzsanna, Sebestyén Edmond és Győrffy Lajos.

Mindenkinek sikeres tanévet kívánok és kitartást a Neptunhoz, az Egyetemhez és a nagybetűshöz…! :)

Drágity Petra

Szólj hozzá

közösség esemény beszámoló közgyűlés eötvös kollégium eötvös blog Kollégiumi Bizottság