2016. okt 18.

5vös események - Szeptemberi közgyűlés

írta: Sebestyén Edmond
5vös események - Szeptemberi közgyűlés

Az Eötvös koli tanéve nem indulhat közgyűlés nélkül. Ekkor összegyűlik a kollégium apraja-nagyja és megtartja az éves elszámol(tat)ást.

A közgyűlés elején az Igazgató úr beszédében elmondta, hogy az előző félév számára is egy tanulóidőszak volt, és a következő félévre is kéri, hogy ezt vegyük figyelembe. Úgy gondolja, hogy egy év kell a teljes "betanuláshoz". Majd elmondta, hogy sajnos idén nem sikerült minden beadott pályázatot megnyerni, ezért kicsivel kisebb költségvetésből kell majd idén gazdálkodni. Az előző félévben elindított folyamatok idén testet öltenek, és több nívós programot tervez az idén amúgy 85. éves Kolllégium falain belülre.

dsc05034.JPGA KB tagok megválasztásának pillanata. Kép: Balogh Gergő

Ezt követően az előző tanév (2015/2016) Kollégiumi Bizottsági tagjai számoltak be munkájukról (Csikós Sanyi, Gurka Évi, Bukva Matyi, Papp Sanyi, Berczeli-Nemcsényi Alex, Edelmayer Zsolti), hogy milyen feladatokat vállaltak, és láttak el a tanév során. A fedett bicikli-tároló továbbra is várat magára. :(

Majd a Barczi Zsóka-díj* átadása Kutus Bence vezényletével történt meg, amit idén - tegyük hozzá: teljesen megérdemelten - Edelmayer Zsolt kapott meg KB titkári, Interkoll-beli és NYATA főszervezői feladatai, no meg emberi kvalitásai miatt.

*Barczi Zsóka neve összeforrt az Eötvös Kollégiummal, több mint két évtizeden keresztül volt a Kollégium munkatársa, akiről áldozatos munkássága és személyisége miatt méltó módon egy díjat neveztek el.
Részletek: http://www.eotvos.u-szeged.hu/kollegiumi_elet/zsoka-emlekdij

Bemutatkoztak az idei tanév (2016/2017) seniorai (Gules Chris, Pejin Andi, Győrffy Lali), akik elmondták, hogy milyen feladatokat vállaltak, kihez, mivel lehet fordulni. Majd a Kollégiumi Bizottság létszámának feltöltése érdekében beszéltek a jelentkezők, és megtörténtek a jelöltállítások.

A zárt szavazás eredményeként Kávai Zsuzsi, Rónai Máté, Rózsa Katinka, Sebestyén Edmond és Szili Petra lettek a hallgatóság képviselői.

Apró, ám fontos megjegyzés, hogy a macink, Ursula örökbefogadása idén ősszel lejár. A kollégisták összefogásának köszönhetően viszont végül idén is miénk maradt a vadasparki medve. :)

Zárásként mindenkinek erőt és lelkesedést kívánok az idei tanévhez.
Remélhetőleg egy év múlva is jó hírekkel születhet meg a a közgyűlésről szóló beszámoló!

 

 

Szólj hozzá

esemény beszámoló közgyűlés senior eötvös koli eötvös kollégistákért alapítvány Kollégiumi Bizottság