2016. júl 04.

Monday Morning Mood - Fishing on Orfű 2016

írta: Balázs Kata
Monday Morning Mood - Fishing on Orfű 2016

Balázs Kata válogatásában

Addig rimánkodtunk a nyárnak, hogy hipp-hopp, el is érkezett, pedig alig pár hete pakoltam el a kinn felejtett karácsonyi díszeket, és ha már nyár, akkor aktív kikapcsolódás, abból se mindegy, hogy milyen, én pedig nem vagyok az az igazán fesztiválozós fajta. 
A tavalyi volt az első Fishingem, szegediként nekem kilépés volt a komfortzónámból. Nem vártam tőle valami sokat, SZIN-hez szokott emberként, de nem is baj, mert így sokkal kellemesebb lett az élmény. 

A Fishing jó, a Fishing bájos, kicsit kagylós és hínáros, de semmiképp sem tucat!

Idén a Kispál és a Borz (leg)utolsó búcsúkoncertjét felvonultató első napra is sikerült jegyet szereznem (decemberben). Ezt azért emelem ki, mert az Earlybird jegyek egy óra alatt elfogytak, két nap alatt pedig az összes négynapos bérlet is eltűnt a jegyértékesítő honlapjáról, a fesztivál kezdete előtt pedig pár nappal ki kellett tenni a "telt ház" táblát. 
A népszerűség nem véletlen, ugyanis az átlag fesztiválozó itt 16 és 60 év között mozog, de van, akit még babakocsival, vagy ölben hoznak, és azzal is bőven kitolhatjuk még a felső határt, ha a stégjeiken pecázó bácsikat is belevesszük, akik ha akarták, ha nem, élvezhették a Víziszínpadon játszó zenekarok előadásait. 

Nálam egyértelműen az első nap vitte a prímet, óriási tömegben izgultuk végig a magyar-portugál EB meccset, euforikus hangulatban álltunk be a Kistehén koncertjéhez, ami aztán a Kispál búcsúzásában csúcsosodott ki. 

Apropó, Víziszínpad: a Panoráma Camping völgybéli helyszíneivel és kilátásával azonnal csodás hangulatot teremt, de a vízen úszó talpalatnyi tér az idei év után a legkedvencebb helyem lett, nagy élmény volt a matracon lógva nézni a csónakban érkező zenekarokat, hallgatni a Ricsárdgírt, a Tudósokat vagy az Elefántot. Itt egészen új értelmet kap az "első sor" fogalma.

Nagyon szeretem a fesztivál őszinteségét és emberközeliségét, ez adja azt a hangulatot, ami miatt maguk a zenészek is szeretnek itt zenélni, szeretnek ide járni, és sokuk hozza magával a családját is. Nem sűrűn fordul elő máshol, hogy együtt táncikálsz Palya Beával a Szeder vagy Kemény Zsófival az Elefánt koncertjén, esetleg mögötted ázik a fél Kistehén a tóban. Pedig a Fishing tele van ilyen pillanatokkal, a billentyűsnek csak a Víziszínpadon esik le, hogy rossz adaptert vett a szintetizátorhoz, ezért a mobilján zenél (köszönhetően a Garage Band alkalmazásnak), az Esti Kornél majdnem beleborul a tóba, Rátgéber éves tóátugrási kísérlete meghiúsul, mert nem ér oda időben, de lelkesen ugranak helyette a fesztiválozók. A kisajátított stégen napfürdőzve fölénk hajol egy bácsi, és megkérdezi, nem ragadtunk-e oda, mert tegnap festette. Megdicsérjük a festést, és hagyjuk pecázni. 

Az alábbi lejátszási listába természetesen nem fért bele minden zenekar, de próbáltam a legemlékezetesebbeket egy koszorúba fonni. Jó lazulást!

Balázs Kata

1. Kiscsillag - Fishing on Orfű
2. Anima Sound System - Tedd a napfényt be a számba
3. Kistehén - Rázom
4. Csaknekedkislány - Tihany
5. Elefánt - Tizenhat
6. Hiperkarma - Mitévő?
7. Péterfy Bori & Love Band - Szédülés
8. Óriás - Mindenki írja
9. Kispál és a Borz - Alkohol
10. Ricsárdgír - Lightsaber

Szólj hozzá

zene ajánló beszámoló fesztivál éjszaka kirándulás eötvös 2016 eötvös kollégium Orfű Fishing on Orfű FOO eötvös blog monday morning mood foo2016