2016. júl 01.

Jegyzet: Nyárköszöntő-vizsgabúcsúztató

írta: Lea Kalappal Pejin
Jegyzet: Nyárköszöntő-vizsgabúcsúztató

Szubjektíven Pejin Leától

Miért van az, hogy mindig (nem túlzok, mert tényleg MINDIG) kimegy a fejünkből, hogy milyen meleg van nyáron? Elfelejtjük, hogy annyira nagy hőség tud lenni, hogy egy méter megtevése annyi izzadsággal jár, mint más időszakban fél óra nehéz torna (vagy lehet, nekem nincs kondim, azért érzem ilyen megterhelőnek). A lényeg, hogy ilyenkor mindenki meglepődik, és arról beszél, hogy régen a nyarak nem voltak ilyen melegek… De… mindig is (ide illeszd a k betűvel kezdődő csúnya szót) meleg volt nyáron. Persze, néha többet esik az eső, néha kevesebbet, de akkor is… Azért annyira nem kellene, hogy váratlanul érjen az a bizonyos negyven fok, télen meg a mínuszok…

watermelon.jpeg

De (igen, de-vel fogok mondatot kezdeni, #деviáns) hát ilyen az ember, mindig az a rossz, ami van és vágyakozik valami más után, amit ha megkap, már nem is érdekes… De! Ha belegondolunk, ezt nem csak az időjárással és az évszakokkal csinálja ám az ember… Ha épp el akarja rontani a saját boldogságát, és épp egyedül van, akkor vágyakozik valaki után, majd megkapja és fintorog, mert így már unalmas, mi? Nem mondom, szép…(#eltérésatárgytól)

De! Hogy visszatérjünk az időjáráshoz, azt kell mondanom, K meleg van. Főleg a harmadikon (hát még a negyediken, minden tiszteletem a tiétek, emberek).

Ám (hogy ne de-t használjak, bár nekem most az jobban tetszik) ahelyett, hogy azon kesergünk minden nyáron, így most is, hogy milyen rohadt meleg van, csak egy pillanatra jusson eszünkbe, hogy az élet szép. Közhelyesen szép. Tényleg:

Európa azon részén vagyunk, ahol nincs tornádó. Ez eszetekbe jutott már? Vagy hogy nincs cunami. :D Meg vulkánkitörés. :D

Az évszakok még mindig viszonylag normálisan váltják egymást kisebb-nagyobb intenzitással ugyan, de nem kevésbé normálisan, mint ahogyan az emberek változnak.

Vége a vizsgaidőszaknak - azoknak, akik végeznek, legyen szó BA-ról, vagy magasabb fokozatról, nagy-nagy gratuláció, mert én ezt az egy évet is alig bírtam ki…#respect

Szóval vége a sulinak, persze, jöhet a nyári munka, jöhetnek más kihívások, de az már TALÁN kicsit nyugisabb. DE. Akármilyen nyaratok is lesz, úgyis azt fogjátok mondani a végén, hogy megint nem úgy használtátok ki az időtöket, ahogy szerettétek volna... Ugyanis ez is olyan, mint az évszakos dolog. Nyáron nem mindig élvezzük ki a meleget, mert meleg van, és nincs kedvünk semmihez, télen nem élvezzük ki a forró kakaós, forralt boros, jégkorcsolyás időszakot, mert hideg van. Ha szorgalmi időszak van, azért, ha vizsgaidőszak, akkor azért, ha meg szünet, akkor mégannyira: csak panaszkodunk, hogy csak úgy repül az idő, és bakker úgy ment el az egész nap, hogy kb. semmit se csináltál. Ez ilyen.

Szóval (igen, ebben az írásban sok a szóismétlés), egyetlen „atyai” tanácsot tudok adni, ami közhelyes és uncsi, de igaz (a közhelyek is azért közhelyek, mert annyira igazak): →

Csak tedd meg, amit elterveztél! 

Mindenkinek jó pihenést! Aztán, aki marad az Eötvösben, azzal az épületben, a többiekkel meg a villamoson talán találkozunk, mert az Eötvös összeköt.

Szólj hozzá

vélemény időjárás meleg jegyzet nyár vizsgaidőszak