2015. dec 13.

Egy rendhagyó Mikulás-est az Eötvösben

írta: ildicosafrod
Egy rendhagyó Mikulás-est az Eötvösben

vegyes.png

 

Az Eötvösben idén sem maradhatott el a már hagyománnyá vált Mikulás-est, azonban az idei esemény több szempontból is rendhagyónak bizonyult a kollégium életében és történetében. Az ünnepségen a kollégium igazgatóságának tagjai, védnökei, a szegedi egyetemi kollégiumok igazgatói és Dr. Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes asszony is részt vett. Nem véletlenül: egy meglepetésműsor keretében köszöntöttük 60. születésnapja alkalmából és búcsúztattuk Dr. Kincses János igazgató urat, aki tizennyolc éven át dolgozott az igazgatótanács élén.

 Az est egy zenei blokkal kezdődött, majd ünnepélyesen bemutatták és tiszteletbeli taggá avatták a kollégisták által örökbefogadott Ursulát, a barna macit. A Szegedi Vadaspark lakójának örökbefogadási (ezzel együtt a vadaspark támogatásának) ötlete Pejin Andrea fejéből pattant ki - köszönjük az ötletgazdának az adománygyűjtés megszervezését és az örökbefogadás lebonyolítását! Illetve ismételten szeretnénk megköszönni a termek és az asztalok különösen szép dekorációját Papp Rékának és a Kreatív Kör tagjainak egyaránt.

 

Az avatás után Kutus Bence szenior tartotta meg a kollégisták búcsúbeszédét a volt és jelenlegi kollégisták részvételével - ezt követte a búcsúdal. Azonban itt nem ért végett a program, hiszen Igazgató Urat közelgő születésnapja alkalmából Halász Judit Boldog születésnapot című dalával és tortával köszöntöttük, majd felidézhettük a Kollégium életének korábbi eseményeit egy mindenki számára kedves videóvetítéssel. Mindezek után a Mikulással karöltve személyesen táncolt be az Eötvösbe a kollégiumi igazgatótanács új elnöke, Dr. Hunyadi Zsolt.

 

Ezzel lezárult az est hivatalos programja, amelyet a koccintás követett, majd a sütisütőversenyen induló kollégisták pályaműveit értékelte a védnökökből és igazgatókból álló hivatalos zsűri, valamint a közönség is leadta a voksát a kedvenceire. Ezáltal született meg az első két helyezett és a különdíjazott. A második helyezettnek járó díjat Csikós Sándor kókuszos-kávékrémes szeletje nyerte el, az első helyezett Ámán Ildikó linzerkarikája lett, és a közönségnek köszönhetően a különdíjat Pejin Andrea „mézijei” érdemelték ki.

Az est végső lezárásaként a Mikulás mindenkinek átnyújtotta a megérdemelt ajándékát (természetesen a sok-sok "titkos Mikulás" közreműködésével), valamint a régóta várt kollégiumi pólókat is magukra húzhatták a kollégisták, így végül következett a csoportfotózás Igazgató Úrral. 


12360237_10203974738087713_7425929431168896636_n.jpg

 

A helyezettek kihirdetése után kezdetét vette a jó hangulatú, sokáig tartó beszélgetés. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a közreműködést és a segítségnyújtást, a helyezetteknek pedig ismét gratulálunk! Remélem, mindenki nagyon jól érezte magát az este folyamán - legközelebb találkozunk a Farsangi bálon, addig is mindenkinek kitartást kívánunk a vizsgaidőszakhoz!

 mikulas.gif

A további fotókért kattintsatok a kollégium hivatalos Facebook-oldalára!

 

Ámán Ildikó

Szólj hozzá

kreatív beszámoló mikulás eötvös kollégium Kincses János Eötvös Blog eötvös konyhablog