2015. sze 22.

Közgyűlés 2015

írta: Rálik Alexandra
Közgyűlés 2015

A hagyományokhoz híven idén is elérkezett az idő arra, hogy összeüljön a közgyűlés, a kollégium legnagyobb döntéshozó szerve - egyben az a különleges alkalom, amikor az összes kollégista ténylegesen egy helyen és időben gyűlik össze a nagyteremben. Ez alkalommal viszont egyenesen kuriózumnak számított, hogy a hagyományoktól eltérően nem került sor az általában finomításokból, aktualizálásokból álló SZMSZ-módosításokra, hiszen - már amennyire a pletykáknak hinni lehet - ezúttal drasztikusabb változtatásokról tárgyal a Kollégiumi Bizottság, ezért az esetleges módosításokról csak egy későbbi időpontban szavazhatnak a kollégisták.

Legnagyobb örömünkre a hivatalos napirendi pontokat zenés kezdet és lezárás színesítette Pintér Tünde opera-énekművész és Pejin Andrea orvostanhallgató kollégistáink előadásaival.

Az ünnepélyes megnyitó után fény derült arra, ki nyerte el idén az Eötvös Kollégistákért Alapítvány egyszeri támogatását. Az Alapítvány képviseletében dr. Volford Erzsébet szólt néhány szót a szervezet történetéről, majd ünnepélyesen átnyújtotta az elismerést az EKA-díj idei nyertesének, Farkas Józsefnek. Józsi 2010-ben nyert felvételt a kollégiumba az első HÍD-generáció tagjaként, idén nyáron pedig lediplomázott programtervező informatikus mesterképzésen. Kiemelkedő szakmai eredményei mellett a közösségi munkájával is kiérdemelte a díjat: tagja volt a Kollégiumi Bizottságnak, több éven át vezette műhelytitkárként az Informatikai Műhelyt, létrehozta a Feladatmegoldó Kört, segédkezett a kollégiumi honlap karbantartásában és több ízben a Szegedi Tehetség-HÍD Program lebonyolításában is.

Ezután az eddigi két év rutinjához képest a végzősök búcsúztatója helyett az előbbinél valaminél ünnepélyesebb hangulatú közgyűlésen került sor a közösségi munkáért elnyerhető Barczi Zsóka-emlékdíj átadására. Az előző emlékdíjas, Balázs Kata nyújtotta át az elismerést Pintér Tündének, aki idén másodszor vállal szeniorként oroszlánrészt a közösségért végzett munkából. Tavaly óta ő szervezi a Belső Eötvös esték programsorozatot, ő felelős a terembeosztásért, a kollégisták félévi pontozásáért, a névtáblák frissítéséért, valamint olyan fontos kollégiumi rendezvények lebonyolításáért, mint a végzősök búcsúztatója, a farsang vagy a Mikulás, amelyre legutóbb egy alkalmi kórust is verbuvált lelkes éneklő kollégistákból. 

A díjkiosztást Kincses János igazgató úr felszólalása követte, aki beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a kollégium egyre sokszínűbb és szerteágazóbb szakmai munkájának és a közösségszervezésének finanszírozása ebben az évben is nehézségekbe ütközik. Ugyan jelenleg is több pályázati forrásból táplálkozik a kollégiumi költségvetés, az infrastrukturális felújításokra szinte alig találni támogatást, ennek ellenére reméli, hogy hamarosan ezen a téren is változás következhet be. Mindemellett kiemelte, hogy a kollégium vezetősége mindig nyitott az új ötletekre, de ehhez az is szükséges, hogy mind a szervezést vállalók vigyék végig az elhatározásukat, mind a kollégisták vegyenek részt a sokszínű felhozatalban, amit a kollégium évről évre bővülő programlistája kínál.

A közgyűlés zárásához közeledve elérkezett az idő az előző évi Kollégiumi Bizottság (Balázs Kata, Bertus Zoltán, Edelmayer Zsolt, Kutus Bence, Marsovszki Ádám, Pintér Tünde, Somogyi Anikó) munkájának összegzésére és leköszönésére. Ezúton szeretnénk a Blog szerkesztősége és minden más kollégista nevében megköszönni nekik munkájukat, külön kiemelve a kollégiumtól búcsúzó Balázs Kata KB-titkár áldozatos és felbecsülhetetlen elkötelezettségét!

Az újonnan megalakuló Diákbizottság posztjaira négy pályázat érkezett előzetesen (a munkáját folytatni kívánó Edelmayer Zsolt, valamint Berczeli-Nemcsényi Alex és két új tagunk, Grama Izabella és Olti Dóra személyében), a közgyűlésen pedig további négy pályázót jelöltek (Bukva Mátyás, Gurka Éva, Papp Sándor, Szentirmai Veronika). A jelölések és a tervezett programok bemutatása után a kollégisták tollat és szavazólapot ragadtak, így a közgyűlés döntésének érvényében az új Diákbizottság tagja lett Berczeli-Nemcsényi Alex, Bukva Mátyás, Edelmayer Zsolt (akit a tisztújított KB első ülésén egyúttal KB-titkárnak is megválasztottak), Gurka Éva és Papp Sándor. A Diákbizottság a három szeniorral (Csikós Sándor, Pejin Andrea és Pintér Tünde), valamint Kincses János igazgató úrral és Antal Gabriella kollégiumi tanárral kiegészülve alkotja tehát a Kollégiumi Bizottságot.

Eredményes közös munkát és sok sikert kívánunk az elkövetkező egy évben!

Szólj hozzá

közgyűlés eötvös kollégistákért alapítvány EKA-díj Kollégiumi Bizottság diákbizottság Barczi Zsóka-emlékdíj