2014. nov 03.

Halloween-est az Eötvös koliban

írta: Balázs Kata
Halloween-est az Eötvös koliban

A félévi nagy hajrá kipihenésére és egy kis lazításra invitáltunk mindenkit a kollégiumban, mikor meghirdettük az idei bohókás halloween-estünket.

10456110_10201988712918325_2151057068700382074_n.jpg

(fotók: Edelmayer Zsolt)

Mivel minden évben vita tárgya a közösségi oldalakon és a médiában is a „magyar halloween”, ezért arra gondoltunk, megmutatjuk, nem is állnak olyan távol az amerikai kultúrának tulajdonított ünnepi szokások a magyar szokásoktól. A tökfaragás, a lámpások, az ijesztgetés és a zene, tánc némi evés-ivással tarkítva nem csak az amerikai kontinensen terjedt el a halottak napján (pl. a latin-amerikai Día de los Muertos) - bőven találunk régi magyar példákat a hasonló ünneplésre.

Az este felvezetéseként egy kis kvízbe vontuk be a csapatokat: az MR1 Kossuth Rádió műsorából hallgattak meg egy részletet, amelyet Edelmayer Zsolt mutatott be. Az interjúkban idős emberek mesélnek arról, hogyan ünnepeltek széki és moldvai hagyományok szerint ebben az időszakban. (Az interjú szöveges változatát ITT találjátok.) A tesztlap kitöltése után, hogy a testet és az agyat egyszerre dolgoztassuk meg, Árva-Tóth Adrienn vezetésével a csapatok kalandjátékra indultak: az épületben és az épület környékén is számos érdekes feladat várt rájuk. Természetesen a lelkes és gyors csapatmunkát cukorkás ajándékcsomagokkal jutalmaztuk.

halloween_tom.jpg

Nagy örömünkre sokan beöltöztek az estre, jobbnál jobb kreációkat láthattunk. A jelmezversenyen három kategóriában szavazhatták meg a jelenlévők a nyerteseket: a legviccesebb jelmez Csikós Sándoré (DokThor SánThor), a legjobb jelmez Berczeli-Nemcsényi Alexé (X-Men: Farkas), a legötletesebb jelmez pedig Balassa Tamásé (a Hellraiser Pinheadje) lett. Az ő jutalmuk sem maradhatott el, reméljük, a vérvörös oklevelek a szoba díszeivé válnak, az édességekből pedig már csak a csomagolás maradt! Az estén üdvözölhettünk a Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium tagjait is, külön köszönet nekik a jelmezversenyen való részvételért!

Az éjszaka gubbasztó lényei számára külön társasjátékasztal létesült, ahol tanulmányozhatták a Zombie Dice kacifántos agyvadászatát.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és a közreműködést! Reméljük, jól éreztétek magatokat, és találkozunk decemberben, a hagyományos Mikulás-ünnepségünkön!

Balázs Kata

Szólj hozzá

beszámoló halloween 2014 eötvös kollégium Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium