2014. máj 11.

Eötvös kolisok Veszprémben

írta: Nyerki Emil 'Galmon'
Eötvös kolisok Veszprémben

avagy a XI. Jedlik Ányos Szakmai Napok

Április 10-12. között zajlott le a XI. Jedlik Ányos Szakmai Napok Veszprémben. Ezen a diákkonferencián a hallgatók több szekcióban mérhették össze a tudásukat és előadókészségüket.

A régebben elsősorban Pannon Egyetem hallgatóinak szervezett konferencia mára egy magas színvonalú, az ország majdnem mindegyik felsőoktatási intézményét megmozgató rendezvény lett, a Nyugat-magyarországi Egyetemtől egészen Debrecenig, sőt még Kolozsvárról is érkeztek pályamunkák. A konferencia lényege, hogy egy minimum 15 oldalas dolgozat beadása és értékelése után a hallgatóknak előadás formájában kell megvédeniük a munkájukat.

Kollégiumunk három előadással képviseltette magát, kettővel a Modern Filológia, társadalomtudományok, pedagógia-pszichológia szekcióban, egyel pedig Műszaki és anyagtudományi szekcióban. Ezek az előadások a következők voltak:

Földházi Brigitta: A parasport helyzete a dél-alföldi régióban a sportegyesületek és szakemberek vizsgálatának tükrében

Tózsa Mikolt Emese: Színház a társadalomban - társadalom a színházban

Nyerki Emil: Organikus napcellák előállítása reakciócentrum fehérjével (legjobb előadás különdíjában részesült)

Az előadások mellet a résztvevőknek lehetőségük nyílt poszterrel is indulni, ebből 18 darab érkezett. A szakkollégiumi kapcsolatok ápolására is volt mód, hiszen a Jedlik Ányos Szakkollégium és az Eötvös Loránd Kollégium mellett a pécsi Szentágothai János Szakkollégium is képviseltette magát.

Véleményem szerint élményekkel és szakmai tapasztalatokkal, nem utolsósorban új ismeretségekkel, barátokkal térhettünk haza mindannyian Veszprémből!

Szólj hozzá

konferencia beszámoló veszprém eötvös eötvös blog jedlik szakkollégium