2014. már 28.

A Kerényi és az Eötvös kapcsolata

írta: sarodisz
A Kerényi és az Eötvös kapcsolata

A 2010-es Nyári Szakkollégiumi Találkozón, a Pécsen megrendezett NYATÁ-n vettük fel a kapcsolatot a Kerényi Károly Szakkollégiummal, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának alintézményével. A pécsi szakkollégiumról tudni kell, hogy 1993 augusztusában alakult az egykori Janus Pannonius Tudományegyetem Jakabhegyi Kollégiumában.

nyata.jpgA Kerényi képviseltette magát a 2010 szeptemberében nálunk megrendezett Kemény Dió Konferencián, amelyet azóta több közös szakmai program követett: egy emlékezetes workshop az EL/AWAY Program keretében Pécsen, majd a későbbiekben számos, izgalmas előadásokkal (például a rítusokról Pusztai Bertalantól, vagy a kalendáriumokról Vadai Istvántól, stb.) egybekötött farsangolás. Az újabb időkben a Halloween szolgált keretül a két szakkollégium találkozásának.

A jövőben folytatni kívánjuk a közös találkozók, workshopok szervezését. Április 18-19-ére meghívást kaptunk Pécsről, Soós Kinga főszeniortól egy kétnapos találkozóra, amin a kerényisek és az eötvösök lennének jelen, és ahol módunkban állna megvitatni a szakkollégiumi kapcsolataink továbbépítését.

Szólj hozzá

kerényi eötvös kollégium nyata eötvös blog