2014. már 21.

A milliárdosok és a diplomák esete

írta: sarodisz
A milliárdosok és a diplomák esete

Teodórával egy gondolatkísérlettel játszunk.

Money-University.jpg

Ha mi millárdosok lennénk, egész életünkben furcsa hobbi gyanánt különböző képzéseken vennénk részt - diplomákat csinálnánk. Az ebből adódó kérdés: a milliárdosok miért nem szánnak bagó összegeket (félévente 200 ezer-1 millió Ft-ot), hogy egyetemi félévekre iratkozzanak be, képzéseket végezzenek el. (Persze ilyen kis összegek mellett bőven lenne módjuk még szegények, betegek javára adakozni, mások javát szolgálni.)

Teodóra szerint nem tudhatjuk, hogy 7 milliárd ember közül vannak-e olyan milliárdosok, akik egész életükben diplomákat szereznek, és persze azzal is számolnunk kell, nem mindegyiküket hajtja a tudásvágy. Én úgy gondolom, ha lenne ilyen milliárdos, bizonyára hírértéket kapna az eset, hogy szabadidejében valaki diplomákat szerez, így negyvenéves korában 4,4 diplomája lenne - 5éves képzésekkel számolva - 70 éves korában 10,4 diplomája, de ha párhuzamosan minimum 2 képzést végezne, akkor minimum ennek a duplája.

A végső kérdés már nem a milliárdos-elképzelést boncolgatná, hanem csak annyi: az ismeretségi körötökből kinek van a legnagyobb számú diplomája (nem papírja, nem OKJ-s képzése, hanem főiskolai, vagy egyetemi, 5 éves képzésben), és ami ennél fontosabb, mennyi a legtöbb diploma, amiről tudtok egy ember birtokában?

Tóth Teodóra, Saródi Szilvia

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

ismeretterjesztő diploma milliárdos eötvös blog