2018. jan 18.

Fotócsütörtök - Svájci hegyek

írta: Győrffy Lali
Fotócsütörtök - Svájci hegyek

2012 nyarán egy 10 napos kirándulás során jártuk be Svájcot pár baráttal, vadkempinggel . Olykor ehhez hasonló panorámák tárultak elénk. Most előkapartam laptopom mély bugyraiból, hogy együtt élvezzük a szép látványt! :)

Tovább Szólj hozzá

utazás természet kemping hegyek sátrazás Svájc fotócsütörtök Eötvös Blog Svájci tájak

2018. jan 11.

Fotócsütörtök - A Taj Mahal előtt

írta: tamasbellak
Fotócsütörtök - A Taj Mahal előtt

A téli szünet alatt kicsit több mint egy hetet tölthettem el Indiában , ahol részt vehettem egy igazi indiai esküvőn, bejárhattam Lucknow nevezetességeit, ott álltam a Taj Mahal előtt Agrában , majd hihetetlen helyszíneken Újdelhiben. Maradandó emlékeket adott az igencsak kaotikus indiai közlekedés (jelzőlámpák és táblák szinte sehol, folyamatos dudálás, tehenek mindenütt), és a számtalan finomabbnál-finomabb étel, amit ugyancsak megkóstolhattam. Testközelből tapasztalhattam meg, hogy a végtelenül kedves emberek mellett a mindent elborító szmog (amit európaiéként el sem tudunk képzelni), a szemét és a napi 1-2 dollárból élő szegény réteg, valamint kunyhóik is ehhez a kontinensnyi méretű országhoz tartoznak. Természetesen ...

Tovább Szólj hozzá

utazás beszámoló kirándulás India Szeged Agra fotócsütörtök Eötvös Blog TajMahal bellaktamasfoto

2018. jan 08.

Monday Morning Mood - Brexit brummogás a breakfast mellé

írta: SZTE Eötvös Loránd Kollégium
Monday Morning Mood - Brexit brummogás a breakfast mellé

Tekeli Tamás válogatásában

brit.jpg

Lassan hozzászoktunk ahhoz, hogy honfitársaink jelentős része úgy tekint Angliára, mint a Korlátlan Lehetőségek Földjére, sőt, sokan ennek szeretett nemzetünk elhagyásával nyomatékot is adnak. Pedig mostanában ott sem minden fenékig tea.

- Tudvalevő, hogy az angolok hosszú idő óta akkor képesek bármilyen sportban maradandót nyújtani, ha a játékot szinte senki más nem játssza a világon rajtuk és volt gyarmataikon kívül, esetleg becsúszhat valami egy kis protekcióval, ha uram bocsá’, épp Angliában rendeznek világeseményt.
- Az elmúlt két évben a font az euróhoz képest majd’ 30%-ot esett (állítólag van már olyan repülőtér, ahol 1 az 1-hez váltják), és a közelmúlt tragikus eseményei, a manchesteri Ariana Grande -koncerten ...

Tovább Szólj hozzá

zene brit város angol földrajz Anglia Nagy-Britannia eötvös koli Eötvös Blog monday morning mood

2017. dec 21.

Fotócsütörtök - Karácsonyi csoda

írta: Kávai Zsuzsanna
Fotócsütörtök - Karácsonyi csoda

"Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni."
/Márai Sándor/

Kedves Eötvösösök!
Kívánok áldott ünnepet mindannyiótoknak, minőségi, együtt töltött időt a szeretteitekkel. Éljétek meg a Karácsony örömteli pillanatait, lássátok meg a mindennapok csodáit! :)

Tovább Szólj hozzá

család ünnepek karácsony barátság tél újév szeretet fotócsütörtök eötvös koli Eötvös Blog

2017. dec 14.

Fotócsütörtök - Csoda a Dóm téren

írta: tamasbellak
Fotócsütörtök - Csoda a Dóm téren

Immár hagyomány a szegedi Fogadalmi Templom tövében megrendezett karácsonyi vásár, ahol nemcsak a hazai kézművesipar remekei vonulnak fel, hanem kulináris élményeket is szerezhetünk, számtalan finomság és jobbnál jobb forralt borok közül választva. A szervezők minden évben igyekeznek fokozni a hangulatot, így mára valódi mesevilág alakult ki az ikonikusnak számító Dóm téren: piros tetejű faházikók, szalmalabirintus és óriási adventi koszorú egyaránt várja a város lakóit, valamint a távolabbról érkező látogatókat

Fotó: Bellák Tamás
www.facebook.com/BellakTamasFoto

Tovább Szólj hozzá

ünnep vásár karácsony halszem fények mesevilág Szeged Dóm tér fotócsütörtök eötvös koli Eötvös Blog szegedihangulat legszebbváros

2017. dec 11.

Monday Morning Mood - Téli melankólia

írta: Szili Petra
Monday Morning Mood - Téli melankólia

Szili Petra válogatásában

winter.jpg

Hosszas ellenállás után nemrég engem is berántott a Spotify csodás világa, és hogy mi a legjobb benne? Szerintem az előre összeállított lejátszási listák. Most (többnyire) néhány ilyen lejátszási listából válogattam dalokat, amik szerintem illenek a sötét van-vizsgázom-mikor lesz már karácsony? hangulathoz.

...

Tovább Szólj hozzá

zene ünnepek karácsony tél vizsgaidőszak eötvös koli Eötvös Blog monday morning mood

2017. dec 09.

5vös-akták - III. Fröccspong Bajnokság

írta: SZTE Eötvös Loránd Kollégium
5vös-akták - III. Fröccspong Bajnokság

Salamon Péter beszámolója

2017. december 7., este 8 óra. A poharak fröccsel, a Nagyterem fantasztikus hangulattal telik meg, hiszen kezdődik az Eötvös Loránd Kollégiumban a III. Fröccspong Bajnokság, ahol a sorsolás után 15 páros, először 5 csoportra osztva kezdi meg a tornát a körmérkőzésekkel!

img_20171207_210318_hdr.jpgFotó: Oláh Alex

Az izgalmas csoportkör után következett a még izgalmasabb negyed-, majd az elődöntő. A dobogóra jutásért a Fröccshuszárok (Bodnár Dániel és Oláh Alex) , valamint a(z) #Alsópolc játszott , melyek közül végül az utóbbi csapat került ki győztesen, így az ő nyakukba akasztották a harmadik helyért járó bronzérmet.

Párhuzamosan a bronzmérkőzéssel zajlott a döntő az Azért tudi! és a PeCa között. Egy nagyszerű és rendkívül kiélezett ...

Tovább Szólj hozzá

közösség esemény sport beszámoló eötvös koli Eötvös Blog 5vös akták fröccspong

2017. dec 09.

Fotócsütörtök - Nyugalom a belvárosban

írta: SZTE Eötvös Loránd Kollégium
Fotócsütörtök - Nyugalom a belvárosban

Décsi Bálint fotója

Most már biztosra vehetjük, hogy szép lassan, de annál mohóbban beférkőzött az ünnepi hangulat a város minden zugába. A Dóm tér nagy kavalkádja és a tömérdek égősor mellett én azért most egy kis őszi hangulatot idéznék fel. Már a Bortér és az őszi vásárok után, de még az adventi bódék inváziója előtt pár hétre kikerült Szeged talán legmagányosabb padja Szeged talán legnagyobb terének kellős közepére. Érdemes néha ücsörögni rajta egy picit, megállni a nagy rohanás közepette egy percre, és élvezni a körülölelő távolságot. Januárban remélem, újra látjuk!

Décsi Bálint

Tovább Szólj hozzá

ünnep város tél advent fotózás pad Szeged Dóm tér Dóm fotócsütörtök eötvös koli Eötvös Blog