2017. júl 27.

Fotócsütörtök - Bujkáló

írta: Szili Petra
Fotócsütörtök - Bujkáló

Sok szép utazás során készült fotót szoktunk látni ebben a rovatban, és én is tulajdonképpen egy ilyet hozok, bár a nagy dolgok helyett most inkább a kicsikre koncentrálok. :) Bikali látogatásom során vettem észre a középkori élménypark "várfalán" ezt a kis cincért , amit mindjárt a kedvenc makróobjektívem hegyére tűztem.

Tovább Szólj hozzá

utazás állat természet rovar cincér makrofotó Bikal fotócsütörtök

2017. júl 24.

Monday Morning Mood - Zagyvahétfő

írta: Lea Kalappal Pejin
Monday Morning Mood - Zagyvahétfő

Pejin Lea válogatásában

Azé' zagyva, mert nyáron mindenki mindig olyan össze-vissza. Nem? De. Mindenki van egy kicsit otthon is, meg egy kicsit máshol is. Fizikailag, na meg lelkileg is. Néha teljesen kikapcsolunk agyilag, aztán eszünkbe jut, hogy mindjárt vége a nyárnak, és megint sorba kell állni a HSZI-nél, meg megint fel kell venni a tárgyakat, most először a NEPTUN-ban, ajvéé... Na, de van, aki most se henyél, hanem pl. dolgozik (respect), kutat, stb. Mindenesetre mindenki kicsit randommá válik ebben a melegben. Ezért hozom a szokásos random listámat, a legújabb kedvenc dalaimat, amik tulajdonképpen nem is annyira randomak: kicsit electro, kicsit pop, kicsit indie pop, kicsit minden ;) Remélem, tetszik :)) 

lead_960.jpg

1. MISSIO -  Everybody Gets High
2. The Killers -  Somebody Told ...

Tovább Szólj hozzá

nyár hétfő vegyes Zene monday morning mood

2017. júl 20.

Fotócsütörtök - Mesevilág a Tisza partján

írta: tamasbellak
Fotócsütörtök - Mesevilág a Tisza partján

A "szőke Tisza" kezdetektől fogva kitüntetett szerepet játszik a szegediek és az itt tanuló diákok életében. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a szeretett folyó nemhogy elválasztaná, hanem összeköti a város két részét. A jó idő beköszöntével élettel telik meg a rakpart, fiatalok és idősek egyaránt szívesen időznek itt, de a vizsgaidőszakban is jól esik megpihenni a sokat látott köveken. Sőt, ha igazán szerencsések vagyunk, akkor a kérészek táncában is gyönyörködhetünk. Szerencsére akkor sem kell csüggednünk, ha lekéstük volna a rövid életű rovarok rajzását, hiszen a naplementét követően minden egyes este gyönyörű színekben pompázik a város. Fotóm a Tisza-part egyik legszebb panorámát nyújtó részéről készült, ...

Tovább Szólj hozzá

nyár természet kékóra folyó panoráma vízpart Tisza Szeged tehetség híd program fotócsütörtök Eötvös Blog

2017. júl 18.

Monday Morning Mood - 13 szám, amiért érdemes nézni a "13 okom volt" sorozatot

írta: Szili Petra
Monday Morning Mood - 13 szám, amiért érdemes nézni a "13 okom volt" sorozatot

Szili Petra válogatásában

Eredetileg teljesen más terveim voltak ennek az MMM-nek a témájára. Meg arra is, hogy mikor fogom megcsinálni... Szóval a mai tanulság az, hogy az élet áthúzza a számításokat. Ami talán nem is baj, ez a lista esti hallgatáshoz szerintem jobb is. Szóval a tematikával az történt, hogy megnéztem a Netflix új szenzációját, a 13 okom volt (13 Reasons Why) című sorozatot. Kamasz koromban nagyon szerettem a regényt, amiből készült, ezért a nyári terveim között mindenképp szerepelt. És hát teljesen beleszerettem. Az érdekes, kidolgozott karaktereken és a meglepően ötletes operatőri munkán kívül kínál más meglepetést is a sorozat: a zenéje is nagyon jó. Amióta befejeztem a sorozat nézését, ezt hallgatom, és nem bírok betelni vele. Úgyhogy ...

Tovább Szólj hozzá

zene sorozat monday morning mood 13 okom volt

2017. júl 13.

Fotócsütörtök - Berni panoráma "háttérheggyel"

írta: Győrffy Lali
Fotócsütörtök - Berni panoráma "háttérheggyel"

Képzeljük el, hogy egy olyan városban élünk, ahol a mindennapi látképhez ilyen havas csúcsok tartoznak egyfajta "háttérhatalomként" meghúzódva! :) A kép Svájc fővárosában, Bernben készült, 2012-es svájci vadkempingezős körutunk alkalmával.

Tovább Szólj hozzá

utazás természet hegyek Svájc Bern fotócsütörtök Eötvös Blog háttérhegy

2017. júl 11.

Monday Morning Mood - Egy óra megnyugvás?

írta: Győrffy Lali
Monday Morning Mood - Egy óra megnyugvás?

Győrffy Lajos válogatásában

J. S. Bach öt műve

Ezt a nem szokványos MMM-et azért írtam most Nektek (öt kb. 10-15 perces mű egy videóban, ugyanattól a szerzőtől, ráadásul komolyzene...), mert egy közelmúltbeli személyes élményem fűződik hozzá. Hosszú idő után a múlt héten ismét nekiálltam Bach ot hallgatni, leginkább munka-olvasás mellé aláfestésként, de hangulatjavításként, agy-lélek-kinek-mi tisztításképp is (amúgy a klasszikus zene - különösen Bach - segít a koncentrálásban, ezt már néhány kísérlettel alátámasztották).

A második napon éppen ennél a videónál hirtelen valami olyan érzés tört rám, ami előtte még sosem. Úgy éreztem, mintha a zenével valaki (az Öreg?) személyesen megszólított volna, kb. 300 évvel ezelőttről, ...

Tovább Szólj hozzá

oboa Bach Zene BWV 1060

2017. júl 06.

Fotócsütörtök - „Nincs rossz idő, csak rossz öltözék”

írta: Dalos Vera
Fotócsütörtök - „Nincs rossz idő, csak rossz öltözék”

Ezzel a május végén készült hűsítő képpel szeretném a kánikulát elviselhetővé tenni minden  Sun City -ben ragadt, vagy már nyaraló kollégista számára. Ez a látvány  Ersfjordbotn -ből tárulhat szemünk elé. A víz 5 fok körüli és kristálytiszta, akárcsak a levegő. Az öböl végében a hegyek a Norvég-tenger végtelenségébe mutatnak, ezért a helyiek méltán nevezik  troms ø régió legdrámaibb fjordjának .

"nincs rossz idő, csak rossz öltözék"  mottó pedig széles körben alkalmazott az északiak körében. Itthon a jelenlegi hőmérsékletet figyelembe véve én a fürdőruhát javasolnám.

Tovább Szólj hozzá

nyár kirándulás természet nyaralás észak holiday hegyek beach sunbathing Norvégia Norway fotócsütörtök Eötvös Blog campusmundi

2017. júl 03.

Monday Morning Mood - Tíz, tiszta víz

írta: SZTE Eötvös Loránd Kollégium
Monday Morning Mood - Tíz, tiszta víz

Tekeli Tamás válogatásában

Sziasztok,

mint azt bizonyára sokan tudjátok, idén fejezem be az ötödik évemet, azaz a tizedik félévemet, mint Eötvös-kollégista . Ennek alkalmából válogattam össze ezt a tíz számot. Vannak nóták, amik egész jól leírják egy-egy félévemet, vannak, amelyeket embereknek ajánlok, és van pár, ami „csak egy egyszerű dal, semmit nem akar, néha ilyen is kell” . De ennél többet nem árulhatok el.

Külön szeretnék szólni azokhoz, akik ősztől el fognak menni hosszabb-rövidebb időre: Köszönöm szépen a Tőletek kapott édes és sós, de a savanyú és keserű emlékeket is. Úgy gondolom, hogy az igazán teljes élethez mindent meg kell kóstolni, és a Wok’n’Go -ban amúgy is tök jól fogy a négy ízű leves, több száz gyomorfekélyes ...

Tovább Szólj hozzá

nyár kollégium fotócsütörtök Eötvös Blog

2017. jún 29.

Fotócsütörtök - Színes nyár

írta: Kávai Zsuzsanna
Fotócsütörtök - Színes nyár

Nyár.

Meleg. Vízpart. Természet. Túrázás. Szabadság. Fesztivál. Alvás. Élmények. Nevetés. Színek. Pillanatok. Zöld. Hegyek. Erdők. Illatok. Balaton. Tenger. Kerékpár. Lángos. Limonádé. Könyvek. Színes ceruza. Sör. Fagyi. Koktélok. Napozás. Hegymászás. Fotózás. Semmittevés. Koktél. Éneklés. Röplabda. Tánc. Kék ég. Csillaghullás. Éjszakákba nyúló beszélgetés. Felfedezés.

Sok apró szösszenet hogy mit adhat a nyár. Éljétek meg minden pillanatát!:)

Tovább Szólj hozzá

élet fesztivál öröm nyár boldogság természet fotócsütörtök

2017. jún 26.

Monday Morning Mood - Mind Games

írta: SZTE Eötvös Loránd Kollégium
Monday Morning Mood - Mind Games

Bősze Zsuzsanna válogatásában

Egy kellemes nyári éjszakán akár a fűben fekve, akár a Tisza-parton üldögélve, vagy akár a saját ágyában álmatlanul forgolódva az ember akarva-akaratlanul is elgondolkozik. Aztán egyszer csak azon kapja magát, hogy már két óra eltelt, és csak agyalt, fantáziált, képzeletbeli vitákat nyert meg, és még a királylányt is kiszabadította a legmagasabb vártorony legmagasabb szobájából. Az ilyen, élet értelmén való gondolkozáshoz hoztam Nektek ezeket a zenéket, amik szintén segítenek beindítani az ember agyát, és (nálam legalábbis biztosan) az érzelmeket is. Sötétben hallgatva még nagyobbat ütnek!

mindgames.jpg

1. Dream on Dreamer - Don't Lose Your Heart
2. Travis ft. Josephine Oniyama - Idlewild
3. Two Steps from Hell - Everlasting
4. Poets of the ...

Tovább Szólj hozzá

filozófia gondolatok nyár elmélkedés csillagok Eötvös Blog monday morning mood