2016. jún 10.

Volt egyszer egy kollégiumi kirándulás... :)

írta: Iza93
Volt egyszer egy kollégiumi kirándulás... :)

Az SZTE Eötvös Loránd Kollégium néhány lelkes tagja 2016. április 29-én 10 órakor elindult Kismányok felé. Délután egy órára oda is érkeztünk, lepakoltunk, és már indultunk is tovább Pécsre, ahol megnéztük a Salvador Dalí-kiállítást a Janus Pannonius Múzeumban, ezután pedig csapatokra oszlottunk szét. Voltak, akik a kézművescsokoládé-műhelyt nézték meg, a szerelemesek híres lakatfalát, valamint a belvárosban lévő Barbakánt, ahonnan látni lehetett a már régóta lakatlanul álló 25 emeletes épületet.

Séta közben a Szent István téren lévő szökőkutat csodáltuk meg, ahonnan tovább ballagva megtekintettük a híres találmányt, az üvegbetont, amelyet Losonczi Ádám talált fel. A Széchenyi téren lévő dzsámi is elvarázsolta a fiatalokat, ahová sajnos nem tudtunk bemenni, viszont helyette egy jókedvű fiatalember buborékfújását csodálhattuk meg.

dscf3794.JPGFotó: Pejin Andi

A pécsi városnézés után Mecseknádasdra vezetett az utunk, ahol a Hetényi Pincészet 6 tételes borkóstolóján vehettünk részt.

Másnap az első utunk Grábócra vezetett, ahol egy igen ritka és értékes szerb templomot tekinthettünk meg. Majd a templomkertben lévő virágok között játszottunk, és gyönyörű fényképek készültek, többek között a csoportképünk is.

Ezek után a Szálkai-tó szépségében merengtünk el, illetve a csoport egyik fele frizbifocizott, a másik fele pedig a mólón pihent és élvezte a napsütést. Ezután Bonyhádon megnéztük a Tűzoltó Múzeumot, illetve a bonyhádi gimnáziumot, és közben a napsütésben még fagyiztunk is.

eotvos-virag.gif

A hagyománnyá váló csoportos gif készítője: Edelmayer Zsolt

A programok után lazítás gyanánt, illetve hogy megismerjük a sváb települések szokásait, Mecseknádasdra mentünk, ahol a Schlawaker Ground-i pincegazdák Kreztl fesztivált rendeztek, amelynek célja az volt, hogy a szőlészkedés, borászkodás elmúlt évi tapasztalatait kicseréljék, és a jó borokat megkóstolják a hangulatos fúvószene, valamint a közös dalolás és némi meglepetés mellett.

Vasárnap reggel megnéztük a kismányoki evangélikus templomot, ahol néhányan kipróbálhatták az orgonát is, és utána elindultunk Pörbölyre kisvasutazni. 12 órakor indult a kisvasút, és 13:50-re értünk vissza. Gyönyörű volt a táj, illetve láttunk vaddisznót és őzikét is. Ezek után hazafelé vettük az irányt, hiszen május első hetei a szorgalmi időszak utolsó hetei is egyben, és mindenkinek még sok-sok mindent kellett tanulni - ráadásul május elsejére esett az anyák napja is, így akinek még volt lehetősége, az hazamehetett felköszönteni édesanyukáját, nagymamáját. 

 

Ha kíváncsi vagy a képes beszámolóra is, katt a koli Facebook-oldalára!

Szólj hozzá

közösség tavasz beszámoló kirándulás eötvös Mecsek eötvös koli